• e-recruitment strategie

E-recruitment marketing

E-recruitment strategie

Het aantrekken van voldoende gekwalificeerd personeel is zo gemakkelijk nog niet in een krappe arbeidsmarkt. Meer dan ooit is het belangrijk dat je als werkgever zorgt voor de juiste e-recruitment strategie: hoe vind je de juiste kandidaat voor jouw vacatures, via welke online kanalen en tegen welke kosten? De tijd dat alleen een vacature op de eigen website genoeg was, is inmiddels wel voorbij.  Zonder duidelijke e-recruitment strategie is het werven van personeel al snel een tijdrovend en inefficiënt proces.

Online marketing Candidate Journey

De online aanpak van e-recruitment is vergelijkbaar met leadgeneratie bij online marketing. Het startpunt is een e-recruitment strategie. Ik kijk eerst naar de doelen: welke kandidaten zoek je, tegen welke kosten en op welke online kanalen gaan we deze kandidaten vinden. Ik maak gebruik van Google’s “See Think Do Care Model” ofwel de customer journey. Bij online marketingcampagnes wordt daar ook veelvuldig gebruik gemaakt. Hierbij wordt een strategie ontwikkeld waarin het hele oriëntatie,- en aankoopproces wordt opgevangen in een campagne en waarbij elke fase een ander doel heeft. Van zichtbaarheid, tot interesse, tot het aansturen op aankoop. Dit model kun je ook uitstekend toepassen in recruitment. Het enige verschil is dat we kandidaten werven in plaats van leads en we werken met een “candidate journey”

Resultaat

Ik heb jarenlange ervaring in online marketing en ook nog eens bij grote vacaturesites zoals Monsterboard, Nationalevacaturebank en Intermediair. Met deze bagage help ik je graag bij het opstellen van een e-recruitment strategie of bij de uitvoer van onderdelen daarvan. Denk bijvoorbeeld aan campagnes op Google, Indeed, LinkedIn of Jobrapido of advies over Google for Jobs. Met als resultaat: sneller de juiste kandidaten vinden tegen lagere kosten.

Gerelateerde blogberichten

Google for Jobs
, ,

Haal alles uit Google for Jobs

Google for Jobs, het recruitment platform van Google is inmiddels gelanceerd in meerdere Engels- en Spaanstalige landen en in de UK. Naar verwachting volgt de rest van Europa en Nederland snel. Nu is de vraag: moeten Nederlandse recruiters zich zorgen maken over Google for Jobs of komt het vanzelf wel goed?  Het antwoord is: Nee je hoeft je geen zorgen te maken. Maar: Je moet wel aan de slag om er alles uit te halen. In dit artikel lees je wat je nu al kunt doen om klaar te zijn voor Google for Jobs.
online-wervingskanalen

Wat is het beste online wervingskanaal?

In een krappe arbeidsmarkt is het nog een hele kunst om de juiste kandidaten voor jouw vacatures te vinden. De tijd dat je alleen een vacature op de website plaatste waarna de sollicitaties vanzelf binnen kwamen is wel voorbij. Wil je sollicitanten (online) bereiken dan is het belangrijk dat je op zoek gaat naar manieren om kandidaten te vinden. In dit blog vind je de belangrijkste online kanalen voor recruitment op een rij zodat je slimme keuzes kunt maken.