Online marketing strategie

Voor optimaal rendement uit je website is een goede online marketing strategie essentieel. Het maakt niet uit of je een webshop hebt, B2B leads wilt genereren of dat je wilt werken aan de naamsbekendheid van je bedrijf. Een online marketing strategie helpt je met het effectief inzetten van je budget en met het aanspreken van de juiste doelgroep met de juiste boodschap.

online marketing strategie

Wat kan ik voor je doen?

Ik help je graag met een effectieve online marketing strategie voor je bedrijf. En die strategie kan ik vervolgens ook uitvoeren of jou en je team ermee op weg helpen. Wat je krijgt is een met data onderbouwde strategie waarmee je je doelen gaat halen. Geen grote boekwerken, maar een concreet en duidelijk plan waar je  meteen mee kunt starten.  Wil je liever zelf leren hoe je een goede online marketing strategie maakt? Dat kan natuurlijk ook! Dan coach ik je graag terwijl je zelf het plan schrijft. 

Nieuwe online marketing strategie
Nieuwe online marketing strategie
Als je nog geen online marketing strategie hebt, gaan we die opstellen. De bedrijfsdoelstellingen zijn daarbij altijd de basis. Vanuit daar werken we een strategisch plan uit, met een aantal vaste onderdelen zoals doelstellingen, KPI’s, budget, doelgroep, propositie, online kanalen en een operationeel actieplan.

Het resultaat is een uitgewerkte online marketing strategie op maat met een duidelijk actieplan en een roadmap.

Audit online marketing strategie
Audit online marketing strategie
Heb je al een online marketing strategie, maar ligt deze onderin de la en is het hoog tijd dat hij afgestoft wordt?

Een audit is een uitgebreide analyse van de al bestaande online marketing strategie. Aan de hand van een aantal vaste onderdelen en behaalde resultaten beoordeel ik de strategie op effectiviteit en mogelijke verbeterpunten. Ook maak ik hem weer helemaal up-to-date zodat je er meteen mee aan de slag kunt.

freelance online marketeer leonoor

Werkwijze

De bedrijfsdoelstellingen zijn altijd het uitgangspunt van de online marketing strategie. Vanuit daar werk ik een strategisch plan uit, met een aantal vaste onderdelen:

  • Doelstellingen en KPI’s
  • Budget
  • Doelgroep
  • Propositie
  • Online kanalen
  • Operationeel actieplan

Het maken van een online marketing strategie is altijd maatwerk.  Ik maak gebruik bewezen modellen zoals het See Think Do Care model van Google. Wat je krijgt is een praktisch en direct toepasbare strategie met een concreet actieplan op maat.

Gaan we samenwerken?

Heb je een online marketing project of vraagstuk waar ik je mee kan helpen? Neem contact met mij op voor een vrijblijvende kennismaking.