Blog

IK DEEL GRAAG MIJN KENNIS MET JOU

Covid-19 Facebook Google

Om MKB bedrijven een beetje tegemoet te komen in de Corona crisis, bieden Facebook en Google momenteel gratis advertentietegoeden aan adverteerders. In dit blog lees je wat je moet doen om in aanmerking te komen voor de regelingen van Google en Facebook.

corona google ads

Dat de Corona pandemie een grote impact heeft op de hele maatschappij is duidelijk. Hoe kun je als online marketeer nu het beste reageren op de ontwikkelingen? Wat moet je nu doen met je Google Ads campagnes?

influencer marketing customer journey

Net als elk ander marketing kanaal vraagt influencer marketing om een strategische aanpak.
Een hardnekkig vooroordeel van influencer marketing is dat je het alleen in kunt zetten voor branding en voor het vergroten van je bereik.

In dit blog leg ik uit hoe je influencer marketing niet alleen in de branding fase, maar in de hele customer journey kunt inzetten.

online-wervingskanalen

In een krappe arbeidsmarkt is het nog een hele kunst om de juiste kandidaten voor jouw vacatures te vinden. De tijd dat je alleen een vacature op de website plaatste waarna de sollicitaties vanzelf binnen kwamen is wel voorbij. Wil je sollicitanten (online) bereiken dan is het belangrijk dat je op zoek gaat naar manieren om kandidaten te vinden. In dit blog vind je de belangrijkste online kanalen voor recruitment op een rij zodat je slimme keuzes kunt maken.

emerce recruitment leonoor christiaans

Vandaag sprak ik op Emerce Recruitment over Google for Jobs en deelde in mijn workshop tien tips hoe je op voorsprong komt met Google for Jobs. Heb je de workshop gemist, lees dan in deze blogs de tien tips na.

leonoor christiaans kolibrie marketing

In elk mensenleven zijn er mijlpalen, keerpunten en momenten van bezinning. Momenten waarop je belangrijke keuzes maakt. Zo’n moment is nu aangebroken: het is tijd voor verandering in mijn carrière!

google for jobs FAQ

De komst van Google for Jobs naar Nederland roept veel vragen op bij recruiters. In dit artikel lees je de meest gestelde vragen over Google for Jobs met de antwoorden.

Stichting DOG

Ik kreeg laatst een aanvraag van een mooi goed doel op Curaçao, Stichting DOG, een opvanghuis voor zwerfhonden op Curaçao.  De Stichting moet het hebben van donaties en kan wel wat extra donateurs gebruiken. Om die donateurs aan te spreken, stelde ik voor een Google Ads campagne op te zetten. Google heeft namelijk een speciaal programma voor Goede Doelen, Google Grants. Met Google Grants kun je als goed doel, onder bepaalde voorwaarden, maar liefst 10.000 dollar per maand aan Google Ads advertentietegoed krijgen.  Ik ben aan de slag gegaan met de aanvraag van de Google Grant en merkte dat Google behoorlijk veeleisend is in dat proces.

In dit artikel lees je hoe ik te werk ben gegaan en welke stappen je moet nemen om snel een Google Grant aan te vragen.

google for jobs

Google for Jobs, het recruitment platform van Google is inmiddels gelanceerd in meerdere Engels- en Spaanstalige landen en in de UK. Naar verwachting volgt de rest van Europa en Nederland snel. Nu is de vraag: moeten Nederlandse recruiters zich zorgen maken over Google for Jobs of komt het vanzelf wel goed?  Het antwoord is: Nee je hoeft je geen zorgen te maken. Maar: Je moet wel aan de slag om er alles uit te halen.

In dit artikel lees je wat je nu al kunt doen om klaar te zijn voor Google for Jobs.