Om MKB bedrijven tegemoet te komen in de Covid-19 crisis, bieden Facebook en Google momenteel gratis advertentietegoeden aan adverteerders. In dit blog lees je wat je moet doen om in aanmerking te komen voor de regelingen van Google en Facebook.

Google Ads

  • Op voorwaarde dat je minimaal vanaf begin 2019 adverteerde, zal Google automatisch een credit aan je Google Ads account toevoegen. Je hoeft dit zelf niet aan te vragen.
  • De hoogte van het bedrag is nog niet bekend gemaakt
  • Het tegoed moet uiterlijk 31 december 2020 besteed zijn
  • Het tegoed is te gebruiken voor search-, display- en YouTube campagnes
  • Meer info lees je bij Google.

Facebook

Facebook biedt $100 miljoen aan subsidie en advertentietegoed aan maximaal 30.000 MKB bedrijven in meer dan 30 landen. Facebook communiceert nog niet wat precies de voorwaarden zijn om in aanmerking te komen. Wel kun je op deze pagina van Facebook aangeven dat je in aanmerking wilt komen.